Περίπου το 50% της κίνησης στο Internet γίνεται από bots!

Όταν μιλάμε για κίνηση στο web, συνήθως αναφερόμαστε στο browsing εκ μέρους των ίδιων των χρηστών. Όμως μία έρευνα της Imperva έδειξε ότι πάνω από το 50% της κίνησης που σημειώνεται στο Internet, πραγματοποιείται από bots, δηλαδή από αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Αυτές συνήθως αναλαμβάνουν απλές, επαναλαμβανόμενες ενέργειες, όπως η αναζήτηση συγκεκριμένων λέξεων, η δημοσίευση φωτογραφιών, η αποστολή newsletters, κτλ. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι αυξήθηκε η κίνηση bots για νόμιμη χρήση, ενώ τα bots για παράνομηχρήση (π.χ. spamming, hacking, κτλ.) παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με ένα χρόνο πριν. Το συνολικό κόστος αντιμετώπισης των τελευταίων, εκτιμάται στα 7 δισ. δολάρια ετησίως!

Read More

600 εκ. συσκευές παγκοσμίως μπλοκάρουν διαφημίσεις

Άσχημα νέα για τους διαφημιζόμενους στο Διαδίκτυο… Πέρυσι, το 11% όλων των χρηστών παγκοσμίως χρησιμοποιούσαν ad blockers, κάτι που μεταφράζεται κατά μέσο όρο σε 600 εκατομμύρια συσκευές. Αυτές φυσικά περιλαμβάνουν όχι μόνο desktop συστήματα, όπως PC και laptops, αλλά και mobile, όπως smartphones και tablets. Μάλιστα αυτός ο αριθμός σημειώνει αύξηση κατά 30% κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της PageFair. Όσον αφορά τους διαφημιζόμενους, εκτιμάται ότι χάνουν διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων δολαρίων από έσοδα κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα απολύσεις, «ρολά» και καθυστερήσεις πληρωμών. Οι μεν marketers διαμαρτύρονται ότι οι χρήστες έχουν «άγραφο συμβόλαιο» να βλέπουν τις διαφημίσεις των πρώτων σε δωρεάν μέσα. Οι δε χρήστες έχουν απαυδήσει με τους όλο και πιο «επιθετικούς» τύπους διαφημίσεων, που σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζουν ακόμα και την ανάγνωση περιεχομένου.

Read More

Γιορτάστε κι εσείς τη Facebook Friends Day

Το Facebook έχει βάλει σκοπό να καθιερώσει τις δικές του επετείους, και σε κάποιο βαθμό το έχει καταφέρει. Μία από αυτές είναι η Friends Day, η οποία συνοδεύεται από το σχετικό custom video, όπως συνηθίζεται. Αν επισκεφτείτε τη επίσημη σελίδα της Friends Day, μπορείτε να προσαρμόσετε βεβαίως το βίντεο σας, με τις φωτογραφίες και τους φίλους που θέλετε να προβάλλετε περισσότερο, aka αυτούς που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά στη ζωή σας. Όταν κατασταλάξετε, θα είστε πλέον έτοιμοι να μοιράσετε το τελικό βίντεο στο Facebook. Το οποίο θα δείχνει ένα ανθρωπάκι αποτελούμενο από photo pins να χορεύει χαρούμενα!

Read More