Το Dislike button που περιμέναμε έρχεται στο Facebook Messenger

Το Facebook φέρνει τα Reactions και στον Messenger, επιτρέποντάς σας να προσαρτάτε emojis σε μηνύματα των φίλων σας με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε στα News feed posts σας.

Όπως έχει παρατηρηθεί από κάποιους χρήστες, έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται η επιλογή των Reactions στον Messenger, έτσι όταν βάλετε το ποντίκι σας ή το δάκτυλό σας πάνω από το μήνυμα ενός φίλου που σας έχει στείλει στο chat, μπορείτε να διαλέξετε ένα emoji γι’ αυτό.

Καρδούλες, χαμόγελα, έκπληξη, στενοχώρια, θυμός, αλλά και thumbs-up και Dislikeχεράκια κάνουν την εμφάνισή τους. Όπως σημειώνει μάλιστα το γνωστό site Techcrunch, το Facebook επιβεβαίωσε στο site ότι δοκιμάζει την υπηρεσία σε ένα μικρό κομμάτι των χρηστών και αν το feedback είναι θετικό θα φτάσει σε όλους.

Read More

Το Youtube αποκτά τον δικό του ενσωματωμένο messenger

Ένα νέο χαρακτηριστικό ετοιμάζεται να φέρει η Google στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα video sharing. Πρόκειται για ένα σύστημα messaging (λέγε με, chat) που θα ενσωματώνεται στην ίδια την εφαρμογή του Youtube, τόσο για την έκδοση Android όσο και για την αντίστοιχη στο iOS. Ο τρόπος που θα δουλεύει είναι ο εξής.   Όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο, θα έχετε μία νέα επιλογή που ονομάζεται «Share on YouTube». Στο επόμενο βήμα θα επιλέγετε από μία λίστα τους φίλους σας στους οποίους θέλετε να το μοιράσετε. Μετά ο καθένας θα μπορεί να κάνει chat μαζί σας για το συγκεκριμένο βίντεο, είτε μόνο μ’εσάς είτε ως group chat. Το μειονέκτημα είναι πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο αυτό χαρακτηριστικό μόνο με όσους έχουν λογαριασμό στη Google. Αυτό βέβαια είναι ένα γενικότερο θέμα και με τις υπόλοιπες social πλατφόρμες της εταιρείας.  

Read More

Δώσε προσοχή στα 5 tips όταν βρίσκεσαι στο LinkedIn!

Όσο το δίκτυο σου στο LinkedIn μεγαλώνει, η συχνότητα των αιτημάτων σύνδεσης θα αυξάνεται εξίσου. Έχει σχέση με τον νόμο της έλξης – Όσα περισσότερα likes έχεις, τόσα πιο πολλά έλκεις… Όταν αναπτύσσεσαι όμως δημιουργείται η ανάγκη να καθαρίσεις το παλιό και το “άχρηστο”. Έτσι οι περισσότεροι χρήστες στο LinkedIn γυρίζουν πλέον στην ποιότητα παρά στην ποσότητα, δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει να έχουν πολλούς χρήστες, αλλά σχετικούς με την αξία του δικτύου τους. Ενώ μπορεί να φαίνεται ως πλεονέκτημα ότι έχεις μεγάλο δίκτυο, στην ουσία είναι καλύτερα όταν έχεις τόσο μεγάλο δίκτυο όσο το μέγεθος της αλληλεπίδρασης μαζί τους. Κοιτάξτε μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να μην μειωθεί το κοινωνικό σας κεφάλαιο εντός του δικτύου σας. #1: Δεν απαντάς στα e-mail του δικτύου σου #2: Προσπαθείς να πουλήσεις το προϊόν σου αμέσως μόλις συνδεθείς με κάποιον #3: Μπλέκεις τις πολιτικές πεποιθήσεις σου με συζητήσεις για την επιχείρηση σου #4: Σχολιάζεις ή κάνεις like σε

Read More