Πως να καταλάβετε αν το παιδί σας είναι hacker

Η ερώτηση του τίτλου προϋποθέτει βέβαια να έχετε κάποιες γνώσεις για την τεχνολογία, αλλιώς… ακόμα και το restart ενός smartphone μπορεί να σας φανεί για hacking. Το YouthFed προτείνει κάποια σημεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν το παιδί σας ασχολείται με το hacking. Η αλήθεια είναι ότι κάποια από αυτά ισχύουν για τους περισσότερους τυπικούς χρήστες, και φυσικά για όσους έχουμε απλά πάθος με την πληροφορική, οπότε μη… φορέσετε αμέσως το καπέλο από αλουμινόχαρτο! Καλό θα είναι να τα εξετάσετε συνδυαστικά, και ακόμα καλύτερα να πάρετε τη γνώμη κάποιου πραγματικού γνώστη των πραγμάτων.

  • Περνούν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους μόνοι με τον υπολογιστή τους.
  • Έχουν λίγους φίλους που βλέπετε, αλλά μιλούν πολύ με δικτυακούς φίλους για υπολογιστές.
  • Οι δάσκαλοι λένε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους υπολογιστές, εις βάρος των άλλων θεμάτων.
  • Περνούν τόσο χρόνο online ώστε επηρεάζεται το ωράριο

Read More

Ο Mark Zuckerberg υποστηρίζει τον παγκόσμιο τρόπο σκέψης

Με αφορμή την «κλειστή» πολιτική που δείχνει να εφαρμόζει σε κάθε πτυχή της αμερικανικής κοινωνίας ο Donald Trump, αλλά και την απόφαση της Αγγλίας για το Brexit, ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου εξέδωσε ένα μανιφέστο 5.700 λέξεων(περίπου 13 σελίδες). Σε αυτό υπεραμύνεται του παγκοσμίου τρόπου σκέψης (global thinking), τονίζοντας ότι το Facebook αντιστέκεται ενεργά στις πολιτικές απομόνωσης, και μπορεί να αποτελέσει μία κοινωνική υποδομή για όλο τον κόσμο. Στο ίδιο έγγραφο αντλεί συχνά φράσεις του Αβραάμ Λίνκολν (π.χ. «τα δόγματα του παρελθόντος είναι ανεπαρκή για το παρόν»), ακολουθώντας μία λογική περισσότερο φιλοσοφική και λιγότερο επιχειρηματική. Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ πολλοί χρήστες συμφωνούν, άλλοι σχολιάζουν στο εν λόγω post ότι η παγκοσμιοποίηση έχει πεθάνει. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε επίσης στις κοινότητες, που μεταφράζονται στα γνωστά Facebook Groups, και αρκετοί βρίσκουν πιο χρήσιμα από τα κλασσικά forums. Αυτοί όμως αποτελούν μόνο το 5% των χρηστών, αναγκάζοντας τον Mark Zuckerberg να παραδεχτεί

Read More

Το πρώτο tweet του Julian Assange μετά από 5 χρόνια

Η αλήθεια είναι πως όταν σε κυνηγούν οι αμερικανικές υπηρεσίες με αρχικά… τριών γραμμάτων, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να αφήνεις ψηφιακά αποτυπώματα, ειδικά στα social media. Έτσι ο λογαριασμός του Julian Assange στο Twitter είχε παραμείνει ανενεργός για πάνω από 5 χρόνια.    Τώρα όμως ο «Mr. Wikileaks» ξεκίνησε πάλι να δραστηριοποιείται, ανεβάζοντας το πρώτο του tweet. Σε αυτό διευκρινίζει -αστειευόμενος- ότι οι φήμες περί θανάτου του, όσο φιλοξενούταν στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, στο Λονδίνο, ήταν ψευδείς. Αναφορικά, ενεργοί στο Twitter είναι επίσης οι… συνάδελφοι whistle-blowers του, Edward Snowden και Chelsea Manning.

Read More

Τώρα η αναζήτηση στο Android περιλαμβάνει και το Google Drive

Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό προσφέρει πλέον η Google στους χρήστες του Android. Όταν κάνετε γενική αναζήτηση από το default search app (της Google, όχι του εκάστοτε κατασκευαστή), τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν στο εξής και αρχεία που έχετε αποθηκεύσει στο Google Drive σας. Απλά πληκτρολογήστε τις επιθυμητές λέξεις-κλειδιά και πηγαίνετε στο tab “in apps” (τέρμα δεξιά). Πατώντας σε ένα αρχείο (αν έχει βρεθεί), αυτό θα ανοίξει με τη mobile εφαρμογή του Google Drive. Στο επόμενο update ελπίζουμε να εμφανίζονται απ’ευθείας στην κεντρική λίστα αποτελεσμάτων. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα διατεθεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες Android, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει λόγος αν θα το δούμε και στη web έκδοση ή ακόμα και στο iOS.

Read More